Yamba? Wat doen we?

‘Yamba’ betekent ‘hulp’ in het Luganda, de lokale taal in Oeganda. In totaal zijn het 26 weeskinderen, die we hielpen (en nog steeds helpen) met hun school/internaatsgeld. Inmiddels zijn de meesten afgestudeerd en hebben een baan. Zoals Martin Nsubuga (zie foto). Hij studeerde in 2014 af als ingenieur en helpt ons nu als Yamba-aanspreekpunt in Oeganda.

IMG-20171225-WA0046Er is een kleine groep jongeren die ons de komende jaren nog hard nodig heeft. Deels om hun middelbare school af te maken, deels om hun vervolgopleiding daarna met succes af te ronden. Allemaal hebben ze hun ouders verloren, veelal aan AIDS. De meesten weten niet eens waar ze geboren zijn en wanneer precies. Yamba for Kids maakt het school/collegegeld zoveel mogelijk rechtstreeks naar de school/universiteit/HBO over. Alle jongeren kennen we persoonlijk en we volgen ze totdat ze zelfstandig zijn en werk hebben. Wel hebben de meesten nog ’n tante of oma, waar ze in de vakantie naar toe kunnen. Het spreekt vanzelf dat met name jongeren die helemaal geen familie meer hebben, extra aandacht vergen. Voor hen zorgen we in de vakantie voor voedsel en onderdak. Maar door het jaar heen zijn het vooral de college- en hostelkosten die we geheel of deels voor hen voor onze rekening nemen.
Dat geldt voor Samuel, Nakato, Babirye, Michael en John Mary. Alle vijf studeren ze aan een Universiteit in Kampala.

In Nederland hebben we enkele vaste donateurs die ons werk ondersteunen. Vaak komen we tekort en organiseren we ’n verkoping of ’n benefiet-diner/picknick om onze Triodos-bankrekening aan te zuiveren.

IMG-20180227-WA0007_resized (1)

IMG-20160907-WA0011_resized

 

Verkoping

Verkoping