Yamba? Wat doen we?

‘Yamba’ betekent ‘hulp’ in het Luganda, de lokale taal in Oeganda. In totaal zijn het 26 weeskinderen, die we hielpen (en nog steeds helpen) met hun school/internaatgeld. Inmiddels zijn de meesten afgestudeerd en hebben een baan. Er zijn nu nog zeven jongeren die ons de komende jaren hard nodig hebben. Deels om hun middelbare school af te maken, deels om hun vervolgopleiding daarna met succes af te ronden.

Allemaal hebben ze hun ouders verloren, veelal aan AIDS. De meesten weten niet eens waar ze geboren zijn en wanneer precies. Yamba for Kids maakt het school- en internaatgeld zoveel mogelijk rechtstreeks aan de boekhouder van de opleiding over. Alle jongeren kennen we persoonlijk en we volgen ze totdat ze zelfstandig zijn en werk hebben. Wel hebben de meesten nog ’n tante of oma, waar ze in de vakantie naar toe kunnen. Het spreekt vanzelf dat met name jongeren die helemaal geen familie meer hebben, extra aandacht vergen. Voor hen zorgen we in de vakantie voor voedsel en onderdak.

In Nederland hebben we enkele vaste donateurs die ons werk ondersteunen. Vaak komen we tekort en organiseren we ’n verkoping of ’n benefiet-diner/picknick om onze Triodos-bankrekening NL91 TRIO 0 78.13.75.886 aan te zuiveren.

 

image363 - kopie